Ny Fiat för tuffa uppdrag

Publicerad: 2014-02-25   Uppdaterad: 2014-02-27

Nya toppversionen av Freemont Cross premiärvisas på bilsalongen i Genève nästa vecka.  Bilen börjar säljas till hösten men exakt svensk säljstart är ännu inte klart. Freemont är den bäst säljande Fiat-modellen på den svenska marknaden. Med sitt nya yttre och förbättrade egenskaper är den tänkt att locka de som vill ha en bil med tuff...

Nya toppversionen av Freemont Cross premiärvisas på bilsalongen i Genève nästa vecka.  Bilen börjar säljas till hösten men exakt svensk säljstart är ännu inte klart.

Freemont är den bäst säljande Fiat-modellen på den svenska marknaden. Med sitt nya yttre och förbättrade egenskaper är den tänkt att locka de som vill ha en bil med tuff och modern utstrålning. Till Sverige kommer den med två 2,0-liters turbodieselmotorer Multijet II med 140 hk respektive 170 hk, 6-växlad manuell växellåda och framhjulsdrift eller 6-stegad automatlåda och fyrhjulsdrift.

Bilen kommer från amerika där den går under namnet Dodge Journey. Den tidigare modellen var sjusitstig och den första modellen med Fiatemblem sedan Fiat övertog Chrysler.

Detaljer som pris och max dragvikt är inte kända än. 

Bilsalongen i Genève pågår 6-16 mars.

 

Rulla till toppen