Campingmässa i campingparadis

Publicerad: 2014-03-07   Uppdaterad: 2023-04-18

I den spanska staden Alicante, känt semestermål för många svenskar, har det hållits en husvagn- och husbilsmässa. Caravaning Alicante 2014. Alicante ligger vid den del av Spanska medelhavskusten som kallas Costa Blanca. Här finns varje vinter tusentals övervintrande europeiska och spanska campare. Här mitt i detta europeiska campingcentrum visades upp tillbehör, husvagnar och husbilar under...

I den spanska staden Alicante, känt semestermål för många svenskar, har det hållits en husvagn- och husbilsmässa. Caravaning Alicante 2014.

Alicante ligger vid den del av Spanska medelhavskusten som kallas Costa Blanca. Här finns varje vinter tusentals övervintrande europeiska och spanska campare. Här mitt i detta europeiska campingcentrum visades upp tillbehör, husvagnar och husbilar under två helger, den 14 till den 16;e och den 21 till och med den 23 februari. Bland de märken som var presenterade fanns några för oss okända märken och skapelser som till exempel den hopvikbara husvagnen Across Eclipse. På temat hopvikbar fanns där också en tältvagn av märket Comanche.

Också på den spanska marknaden är de små kompakta husbilarna populära och både Adria och det inhemska märket Benimar visade upp flera varianter av plåtisar, i Spaninen går de under epitetet Camper. På bilden en Adria Twin 640S HX med dubbelsängar i två etage, dusch i gången mellan kök och tvättrum, trelågig spis och genom det förhöjda taket, plats för stort överskåp i köket.

Campingmässa i campingparadis
Hopfällbar husvagn från den spanska tillverkaren Across.
Rulla till toppen