Falck hjälper bilister att köra vidare

Publicerad: 2014-03-18   Uppdaterad: 2014-03-19

Den första mars i år lanserade Fack en vägservicebil. Målsättningen är att hjälpa bilister som blivit stående att kunna köra vidare i den egna bilen, att slippa onödiga utryckningar med bärgningsbil. Denna verksamhet har funnits i Danmark under en längre tid och där är kunderna mycket nöjda enligt Falck. Framförallt har man uppskattat att man...

Den första mars i år lanserade Fack en vägservicebil. Målsättningen är att hjälpa bilister som blivit stående att kunna köra vidare i den egna bilen, att slippa onödiga utryckningar med bärgningsbil.

Denna verksamhet har funnits i Danmark under en längre tid och där är kunderna mycket nöjda enligt Falck. Framförallt har man uppskattat att man kan köpa reservdelen redan av servicebilen, det är inte helt ovanligt att bilister blir stående men med relativt små medel kan komma igång igen, till exempel med en ny generatorrem, eller med påfyllning av bensin!

Vägservicebilen är utrustad med verktyg och felsökningsinstrument för att enklare fel ska kunna åtgärdas på plats. I bilen finns också starthjälp, batterier, oljor, bränslen och kompressor. Den har också Hjärtstartare, vilket också bidrar till bättre service och säkerhet längs vägarna. Falck räknar med att vägservicebilen kommer kunna hjälpa bilisten att fortsätta sin färd i egen bil åtta gånger av tio.

Om utvärderingen visar en liknande utveckling som i Danmark kommer fler bilar att sättas i tjänst, säger Falck i ett pressmeddelande.

Rulla till toppen