I maj öppnar en ny ställplats vid Borgholms Slott

Publicerad: 2014-03-28   Uppdaterad: 2014-04-04

Statens Fastighetsverk som förvaltar Borgholm Slott vill bredda verksamheten och satsar cirka 10 miljoner kronor på bland annat ett café, en ny fast utställning och en ställplats med upplevelse. Den nya ställplatsen ligger i linje med den nya satsningen och förutom att erbjuda ett 40-tal husbilsplatser kopplar man övernattningen till erbjudanden om upplevelser i och...

Statens Fastighetsverk som förvaltar Borgholm Slott vill bredda verksamheten och satsar cirka 10 miljoner kronor på bland annat ett café, en ny fast utställning och en ställplats med upplevelse.

Den nya ställplatsen ligger i linje med den nya satsningen och förutom att erbjuda ett 40-tal husbilsplatser kopplar man övernattningen till erbjudanden om upplevelser i och kring slottet. Man kan köpa sig en guidad visning ledd av Jim Rudolfson med bland annat den nya utställningen, man får också se slottets ostlager i källaren och är det en fin kväll kan det hända att man från slottets övervåning tillsammans tittar på solnedgången över Kalmarsund. Blir man sugen på en matbit kan man hos Peter Karp, krögare på Slottshöjden, få barbeque, gris eller oxkött eller lamm eller kyckling.

Den nya ställplatsen gäller enbart för husbilar och ligger öster om slottet. På parkeringen finns en biljettautomat där man bokar och betalar för upplevelse och övernattning. Ställplatsen är öppen mellan 17:00 och 11:00 under hela sommarsäsongen. Priset för en övernattning är 200 kronor, slottsvisning respektive grillbuffé kostar 200 kronor per person. Att parkera på övrig tid görs mot ordinarie parkeringspriser.

Rulla till toppen