Tre vinner Årets friluftskommun

Publicerad: 2014-05-08   Uppdaterad: 2014-05-09

Leksand, Söderhamn och Örebro har nyligen utsetts till Sveriges bästa friluftskommun 2014. Sedan fyra år tillbaka utses Sveriges friluftskommun, och i år var det tre kommuner som fick lika höga poäng. Leksand, Söderhamn och Örebro fick alla 31,5 av 32 möjliga. Förutom äran består priset av 60 000 kronor, som ska användas till friluftsliv i...

Leksand, Söderhamn och Örebro har nyligen utsetts till Sveriges bästa friluftskommun 2014.

Sedan fyra år tillbaka utses Sveriges friluftskommun, och i år var det tre kommuner som fick lika höga poäng. Leksand, Söderhamn och Örebro fick alla 31,5 av 32 möjliga. Förutom äran består priset av 60 000 kronor, som ska användas till friluftsliv i kommunen. Det man undersöker och sedan poängsätter är kommunernas planer för friluftsliv, information och samarbete samt aktiviteter.

I år utsåg man även Årets förbättrare, det vill säga den kommun som har höjt sina poäng mest jämför med tidigare år. I år var det Härryda kommun som ökat mest. Priset delas ut av Naturvårdsverket i samarbete med bland andra Svenskt Friluftsliv och Svenska Ekoturismföreningen.

Totalt svarade i år 252 av Sveriges 290 kommuner på undersökningen.

Rulla till toppen