Opus erbjuder nytt test

Publicerad: 2014-05-20   Uppdaterad: 2014-05-21

Opus bilprovning erbjuder en ny tjänst lämplig för de som funderar på att köpa eller sälja sin husbil eller husvagn privat. Opus husvagn- och husbilstest. Den nya tjänsten innebär att husbilar och husvagnar kontrolleras dels på samma sätt som under en ordinarie kontrollbesiktning, dels med en kontroll av gasolanläggningen. På husbilar ingår dessutom en avläsning...

Opus bilprovning erbjuder en ny tjänst lämplig för de som funderar på att köpa eller sälja sin husbil eller husvagn privat. Opus husvagn- och husbilstest.

Den nya tjänsten innebär att husbilar och husvagnar kontrolleras dels på samma sätt som under en ordinarie kontrollbesiktning, dels med en kontroll av gasolanläggningen. På husbilar ingår dessutom en avläsning av det elektroniska felminnet (finns i fordon från 2002 och senare). Man gör också en generell utvärdering av fordonets trafiksäkerhet och om det finns specifika miljöfaktorer  bra att känna till. Man får ett protokoll över de kontroller som genomförts och en genomgång av protokollen tillsammans med besiktningsteknikern.
Testet kostar för husvagnar 495 kronor, 795 kronor för husbilar upp till 3 500 kilo och 895 kronor för husbilar som är tyngre än 3,5 ton.

Rulla till toppen