Årets bästa caféer utsedda

Publicerad: 2014-06-04   Uppdaterad: 2014-06-04

White Guide har nyligen presenterar sin nya Caféguide samt utsett Sveriges bästa caféer i sju olika kategorier. För andra året i rad ger restaurangguiden White Guide ut en egen utgåva där de rankat caféer i Sverige. Den 2 juni presenterades årets guide och sju olika vinnare utsågs. Som ett led i regeringens satsning på Matlandet...

White Guide har nyligen presenterar sin nya Caféguide samt utsett Sveriges bästa caféer i sju olika kategorier.

För andra året i rad ger restaurangguiden White Guide ut en egen utgåva där de rankat caféer i Sverige. Den 2 juni presenterades årets guide och sju olika vinnare utsågs. Som ett led i regeringens satsning på Matlandet Sverige delade landsbygdsminister ESkil Erlandsson ut priset till Årets bästa Café. Vinnaren i år är Johan & Nyströms Konceptbutik på södermalm i Stockholm.

I White Guide Café 2014 rankas 263 caféer av närmare 350 testade över hela Sverige.
– White Guide Café har vuxit rejält i år – allt eftersom vi upplevt allt fler cafépärlor både ute i landet och i storstäderna. Det gläder oss mycket. I år har vi också kompletterat guiden med nya symboler som markerar våra bästa kaffe- och bakverksupplevelser under året. Vi hoppas nu bara att svenskarna blir ett ännu mer fikande folk tack vare White Guide Café, säger Mikael Mölstad, redaktionschef och en av grundarna till White Guide.

 
Vinnare 2014

Årets bästa café: Johan & Nyströms Konceptbutik, Stockholm
Årets kaffebar: Drop Coffee, Stockholm
Årets konditori: PM Bröd & Sovel, Växjö
Årets hållbara Café:
Gunnebo kaffehus, Mölndal
Årets stjärnskott: Söderberg & Sara Bageri,Ystad
Årets fikaställe: Pâtisserie David, Malmö
Årets värt en resa: Flickorna Lundgren på Skäret, Skäret

 

Rulla till toppen