Stjärnsund skola blir ställplats och butik

Publicerad: 2014-06-17   Uppdaterad: 2014-06-15

Skolan i Stjärnsund har blivit Villa Solhem och erbjuder från och med i sommar både övernattningsmöjligheter för husbilsresenärer och butik med konstverk. Den nedlagda skolan i Stjärnsund i södra Dalarna, har fått nytt liv. I september förra åretköptes skolan avSusanne Eldin, som nu har renoverat byggnaden. Skolan har fått namnet Villa Solhem och i början...

Skolan i Stjärnsund har blivit Villa Solhem och erbjuder från och med i sommar både övernattningsmöjligheter för husbilsresenärer och butik med konstverk.

Den nedlagda skolan i Stjärnsund i södra Dalarna, har fått nytt liv. I september förra åretköptes skolan avSusanne Eldin, som nu har renoverat byggnaden. Skolan har fått namnet Villa Solhem och i början av juni i år öppnade Susanne Eldin en butik för konsthantverk, turistinformation till bygdens besökare samt en ställplats för husbilar. Det finns också planer på att öppna Bed & Breakfast.
– Byggnaden är på 1300 kvadrat, så det finns stora möjligheter att erbjuda övernattning på olika sätt, berättar Susanne Eldin.

Susanne Eldin har själv haft husvagn och har tidigare varit intresserad av att driva campingplats, men idén till att öppna en ställplats fick hon eftersom många husbilsekipage besöker onsdagsdansen som arrangeras i Stjärnsund på somrarna. Ställplatsen har sju platser utan el och fyra med el. Anledningen till att det bara är husbilar som tillåts stå på platsen är brist på utrymme.
– Det ska ju vara fyra meter mellan ekipagen och just nu har jag bara plats för elva husbilar på grusplanen. Jag börjar med det, så får vi se om jag utökar och även får plats med husvagnar senare, säger Susanne Eldin.

Solhem ligger centralt i Stjärnsund och har gångavstånd till badstrand, lanthandel, kaféer och folkets hus.

Rulla till toppen