Storsatsning på ställplats vid Göta kanal

Publicerad: 2014-07-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Gästhamnsområdet i Borensberg har nyligen rustats upp. Stora markarbeten har gjorts på och omkring den tidigare ställplatsen vid Göta kanal. Vid nyinvigningen lagom till midsommar kunde ett nytt och mycket påkostat servicehus tas i bruk vid ställplatsen vid Borensberg. Det nya servicehuset, som innehåller duschar, toaletter och tvättstuga, delas med båtgästerna. I det stora röda...

Gästhamnsområdet i Borensberg har nyligen rustats upp. Stora markarbeten har gjorts på och omkring den tidigare ställplatsen vid Göta kanal.

Vid nyinvigningen lagom till midsommar kunde ett nytt och mycket påkostat servicehus tas i bruk vid ställplatsen vid Borensberg. Det nya servicehuset, som innehåller duschar, toaletter och tvättstuga, delas med båtgästerna. I det stora röda huset, som tidigare var ett hamnmagasin, finns Motala Turistbyrå och ett café.

Under många år har Göta kanalbolaget satsat på turismen vid kanalen och målsättningen har varit att komplettera båtturismen med aktiviteter på land.
– Vi har ett ansvar att återställa och bevara ett 200 år gammalt byggnadsverk, sa Östergötlands landhövding Elisabeth Nilsson vid invigningen i Borensberg.
– Det är en never ending story, sa Elisabet Nilsson som också är ordförande i föreningen Göta kanal.

Förutom att uppställningsplatserna blivit flera, har man också anlagt en servicestation för tömning av avloppstankar. Utanför caféet finns också en helt ny minigolfanläggning. Investeringarna lär ha kostat 15 miljoner kronor och platsen är endast avsedd för husbilar.

Storsatsning på ställplats vid Göta kanal
Fin utsikt över kanalen och båtarna från ställplatsen.
Rulla till toppen