Krig i fokus på årets kulturarvsdag

Publicerad: 2014-08-19   Uppdaterad: 2014-08-19

Den andra söndagen i september anordnas Kulturarvsdagen. Ett årligt evenemang som i år har krigets spår som tema. Guidad tur i skyttegravar, föreläsningar, utställningar och visningar av allt från fort till gamla smedjor och bruk. Kulturarvsdagen anordnas vid flera av landets kulturreservat och i år vill man uppmärksamma de avtryck som krig har gjort i...

Den andra söndagen i september anordnas Kulturarvsdagen. Ett årligt evenemang som i år har krigets spår som tema.

Guidad tur i skyttegravar, föreläsningar, utställningar och visningar av allt från fort till gamla smedjor och bruk. Kulturarvsdagen anordnas vid flera av landets kulturreservat och i år vill man uppmärksamma de avtryck som krig har gjort i Sverige, både de krig vi själva har deltagit i och andra. Riksantikvarieämbetet, som står bakom arrangemangen, vill lyfta fram berättelserna om händelser, platser och personer som satt avtryck runt om i landet.

Kulturarvsdagen anordnas i år den 14 september och är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days. Det är det mest firade gemensamma kulturevenemang som delas av Europas medborgare.
www.raa.se finns information om vikla platser i Sverige som uppmärksammar dagen.
Källa: Riksantikvarieämbetet

Rulla till toppen