Husbil för både vardag och äventyr

Publicerad: 2014-09-03   Uppdaterad: 2014-09-03

Idag har vi hittat ett husbilsmärke vi inte sett tidigare. Det heter Clever och bygger bara vans, små kompakta bilar, baserade på Fiat Ducato.  Vi har tittat närmare på Clever City 500, som bara är fem meter lång, det vill säga obetydligt längre än en svensk familjekombi. Den är 264 hög och 205 centimeter bred...

Idag har vi hittat ett husbilsmärke vi inte sett tidigare. Det heter Clever och bygger bara vans, små kompakta bilar, baserade på Fiat Ducato. 

Vi har tittat närmare på Clever City 500, som bara är fem meter lång, det vill säga obetydligt längre än en svensk familjekombi. Den är 264 hög och 205 centimeter bred och man fått plats med förvånansvärt mycket invändigt. Men den är liten och även om det finns möjlighet att bädda för tre personer kan man bara åka två, förare och en passagerare.

I ett högskåp bakom föraren har man förutom traditionell förvaring också stoppat in ett kylskåp. Det är av den mindre sorten och den har ingen dörr, i stället består kylrummet av en utdragbar låda. Insteget sker bakom passageraren och det lilla köket står omedelbart till vänster. Köket rymmer två brännare och en liten vask, och i bänken finns två lådor.

Mittemot köket finns ett trångt men välutrustad tvättrum. Med ett duschdraperi som stänkskydd kan man faktiskt duscha härinne. Den bakre halvan av bilen utgörs av två små motstående sittplatser med ett bord emellan, en halvtrappa upp finns en tvärställd dubbelsäng med vikbara madrasser, lämpligt för flexibel användning av det bakre utrymmet.

Med sin korta kaross och därmed lätthanterlig, samt sitt låga pris på 30 000 euro (på mässan) är den tänkt att locka unga aktiva människor. Planlösningen tillåter både cyklar och annan sportutrustning ombord.

På mässan har man plockat in en mountainbike i bagageutrymmet under dubbelsängens madrasser, och visst kan en sådan bil som denna tjänstgöra både som vardagsbil och som liten men funktionell husbil under övriga dagar.

Märket saknar representation i Sverige. För mer information se www.clever-mobile.de

Caravan Salon pågår 30/8-7/9 2014.

Ett längre reportage från Caravan Salon publiceras i Husvagn & Camping nr 10/2014.

 

 

Rulla till toppen