Mässans coolaste husbil

Publicerad: 2014-09-11   Uppdaterad: 2014-09-11

Med en bränsleförbrukning på cirka två Norrlands guld i timmen och en aldrig testad toppfart är Easy Bike Living den miljövänligaste husbilen på mässan. Den drivs med cykelpedaler och starka ben. Som komplement finns en elmotor. Chassiet utgörs av en trehjulig cykelmodell, karossen är byggd av S-karosser i Dorotea, ett bygge som imponerar med en...

Med en bränsleförbrukning på cirka två Norrlands guld i timmen och en aldrig testad toppfart är Easy Bike Living den miljövänligaste husbilen på mässan. Den drivs med cykelpedaler och starka ben.

Som komplement finns en elmotor. Chassiet utgörs av en trehjulig cykelmodell, karossen är byggd av S-karosser i Dorotea, ett bygge som imponerar med en utrustningsnivå som inte står de stora husbilarna efter. Här finns solcellsdrivna elförbrukare, kök, lastrum och markis. Själva förarutrymmet är dock lite spartanskt, även om hyllan för öl- eller drickaburken känns helt rätt så förväntar man sig minst en backspegel och varför finns inte en krok att hänga upp svettbandet på?

Serieproduktion är inte bestämd men som alla koncept så beror det nog på publikreaktionerna hur framtiden ser ut för Easy Bike Living.

Inte långt därifrån finns en husvagn, tyska Sealander, som också fungerar som båt. Det är ett seriöst bygge, bara överträffat av Kabe som hade en liknande men större husvagnsbåt redan i slutet av 80-talet. Vem säger att campingbranschen inte rymmer innovatörer?

Rulla till toppen