Campare pantar mer

Publicerad: 2014-10-12   Uppdaterad: 2014-10-10

En ovanligt varm och solig sommar eller ett ökat miljötänk? Oavsett anledning har det pantats som aldrig förr på Sveriges campingar.  De 150 campingplatser som samarbetar med Pantamera har i sommar lyckats samla ihop drygt 1,4 miljoner burkar och petflaskor. Panten motsvarar en energibesparing på cirka 300 000 kWh. Det motsvarar elförsörjningen av 425 husvagnar...

En ovanligt varm och solig sommar eller ett ökat miljötänk? Oavsett anledning har det pantats som aldrig förr på Sveriges campingar.

 De 150 campingplatser som samarbetar med Pantamera har i sommar lyckats samla ihop drygt 1,4 miljoner burkar och petflaskor. Panten motsvarar en energibesparing på cirka 300 000 kWh. Det motsvarar elförsörjningen av 425 husvagnar i en hel månad.
– Det är en ökning med 30 procent jämfört med året innan och ett helt fantastiskt resultat. En viktig orsak är att ytterligare 25 campingplatser har anslutits i år. Många av dem skänker pantpengarna till välgörande ändamål som exempelvis ”Rädda Östersjön”, Barncancerfonden och Håll Sverige rent, vilket känns extra bra ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas.

Rulla till toppen