Fler ställplatser I Norrland

Publicerad: 2014-10-16   Uppdaterad: 2014-10-16

Fyra miljöstationer längs Kustvägen ska förses med service för passerande husbils- och husvagnsresenärer. För att möta den växande husbilsturismen byggs fyra nya ställplatser längs Kustvägen vid länsgränsen mellan Medelpad och Hälsingland. Ställplatserna kommer att vara gratis och det kommer att finnas möjlighet att tömma latrin och fylla på färskvatten. Några av platserna kommer även att...

Fyra miljöstationer längs Kustvägen ska förses med service för passerande husbils- och husvagnsresenärer.

För att möta den växande husbilsturismen byggs fyra nya ställplatser längs Kustvägen vid länsgränsen mellan Medelpad och Hälsingland. Ställplatserna kommer att vara gratis och det kommer att finnas möjlighet att tömma latrin och fylla på färskvatten. Några av platserna kommer även att ha toaletter.

Ställplatserna ligger i Mellanfjärden, Skatan, Junobisand och Galtström och erbjuder ett tjugotal platser på varje ställe. Det är nära till sevärdheter, restaurang och annat som kan vara intressant för besökare. De kommer att stå klara under hösten, men öppnar först till nästa vår.
– Eftersom vi bland annt erbjuder vatten, håller vi bara ställplatserna öppna under sommarsäsongen, säger Ulf Broman, projektledare för Kustvägen.

Kustvägen är en 75 kilometer lång vägsträcka längs kusten i norra Hälsingland och i södra delen av Medelpad.

Rulla till toppen