Concorde nu med slideout

Publicerad: 2014-10-23   Uppdaterad: 2014-10-23

  Premiummärket Concorde har inte har flera nyheter inför 2015. Credo är helt omgjord, Liner Plus har ny design och Liner Centurion kan nu fås med slideout. Credo, som är lyxmärkets instegsserie, är helt omgjord och närmar sig syskonmodellerna Carver och Charisma tekniskt sett. Credo finns i fyra modeller, från 7,6 till 8,4 meter, och...

 

Premiummärket Concorde har inte har flera nyheter inför 2015. Credo är helt omgjord, Liner Plus har ny design och Liner Centurion kan nu fås med slideout.

Credo, som är lyxmärkets instegsserie, är helt omgjord och närmar sig syskonmodellerna Carver och Charisma tekniskt sett. Credo finns i fyra modeller, från 7,6 till 8,4 meter, och bygger på Ivecos nya Dailychassi. Den har vattenburen värme från Alde, Concordes One Level-koncept med plant dubbelgolv i hela husbilen samt nyutvecklad väggbeklädnad för bättre isolering och ljuddämpning.

När det gäller chassi kan alternativen Iveco Daily, Iveco EuroCargo, MAN TGL och Mercedes Atego väljas vid köp av Charisma. Till Liner Plus gäller Iveco, MAN och Mercedes, där den sistnämnda kan fås med en 299-hästars rak 7,7 liters dieselsexa med ett vridmoment på 1200 Nm. De flesta modellerna i serien Liner är utrustade med stort bilgarage med möjlighet att få med sig allt från en Smart-Car till en Mini Cooper.

En husbil som premiärvisades på Elmiamässan i september i år, är Centurion som är tillverkarens ”top of the line”. Den är den första av Concordes modeller som kan utrustas med tillvalet slideout.

Rulla till toppen