Nya besked om Mobile Living Group

Publicerad: 2015-03-10   Uppdaterad: 2015-03-11

Mobile Living Group, som har agenturen i Sverige för Polar, Solifer, Bürstner och Niesmann+Bischoff försattes förra veckan i konkurs. Svenska Mobile Living Group kommer tills vidare att drivas av en konkursförvaltare och vad som händer med företaget är i skrivande stund inte bestämt.  – Verksamheten drivs vidare och det finns flera intressenter som vill ta...

Mobile Living Group, som har agenturen i Sverige för Polar, Solifer, Bürstner och Niesmann+Bischoff försattes förra veckan i konkurs.

Svenska Mobile Living Group kommer tills vidare att drivas av en konkursförvaltare och vad som händer med företaget är i skrivande stund inte bestämt. 
– Verksamheten drivs vidare och det finns flera intressenter som vill ta över driftställena, säger Mikael Kubu, konkursförvaltare och jurist på Ackordscentralen. Han uppskattar att det kommer att ta någonstans mellan en och två månader innan en ny köpare har övertagit rörelsen eller delar av den. Samtliga anställda på Mobile Living Group sades automatisk upp vid konkursen. Vad som händer med dem är oklart. 
– I nuläget jobbar de vidare som vanligt under sin uppsägningstid. Förhoppningsvis kan en ny ägare även ta över personalen, säger Mikael Kubu.

 

Mobile Living Group består av agenturverksamheten för import av Bürstner och Niesmann+Bischoff i Sverige samt Polar, Solifer och Movera i Sverige, Norge och Finland. Återförsäljarledet, med Östgöta Campinggruppen som samlingsnamn, består av Östgöta Camping, Mälarcamp, Skåne Camp, Hallands Camp och Dalarna Camp. Totalt har nio bolag försatts i konkurs.

Rulla till toppen