Här byggs Sveriges största camping

Publicerad: 2015-04-01   Uppdaterad: 2015-04-01

Vid Solna stadsfullmäktiges ordinarie möte avslöjades igår långt framskridna planer på att anlägga en storskalig camping intill Råstasjön vid Friends Arena. Arbetet med den nya campinganläggningen kommer att påbörjas under maj månad. – Vi hoppas att campingen, som går under arbetsnamnet Friends Camping, ska kunna ta emot de första gästerna redan i september iår, säger...

Vid Solna stadsfullmäktiges ordinarie möte avslöjades igår långt framskridna planer på att anlägga en storskalig camping intill Råstasjön vid Friends Arena.

Arbetet med den nya campinganläggningen kommer att påbörjas under maj månad.
– Vi hoppas att campingen, som går under arbetsnamnet Friends Camping, ska kunna ta emot de första gästerna redan i september iår, säger Annelie Elrac, projektledare på byggnadsnämnden i Solna, till Husvagn & Camping.
De markarbeten som måste göras är tämligen omfattande, eftersom här är gammal sjöbotten. Det betyder att det måste genomföras en del pålningsarbete innan man kan bygga de fem servicehusen som är planerade. På en särskild, inhägnad del av campingen kommer det dessutom att finnas specialutrustade villavagnar reserverade för exempelvis gästande fotbollslag och artister.

Stadsfullmäktige har länge närt den här tanken, erfar Husvagn & Camping.
– Pressen på Quality Hotel är stor vid evenemangen på Friends Arena, och med den här campingen hoppas vi kunna underlätta för alla som vill övernatta i samband med konserter och idrottsevenemang, säger Niclas Fake, evenemngskoordinator på Solna kommun.

Friends Camping kommer att ha 700 campingplatser och 30 villavagnar, och kommer att vara en av Sveriges största campingplatser. I campingavgiften ingår bland annat korv med bröd en timme före alla Friends Arenas evenemang.

 

Rulla till toppen