Tjust Bandy ställer upp

Tjust Bandy ställer upp

Publicerad

Den uppskattade ställplatsen på Skeppsbron i Västervik knuffades bort av ett nybygge med lägenheter. Då räddade Tjust Bandy situationen och öppnade en ny ställplats.

Västerviks kommun stod bakom den tidigare ställplatsen vid hamnen i Västervik, men när Riksbyggen började bygga nya lyxbostäder på hamnområdet så stängdes ställplatsen.
- Det var då vi inom Tjust Bandy tände på idén att starta en ny ställplats som fick en försiktig start redan förra sommaren, berättar Jan Ingvarsson i bandyklubben.

Klubben hyr ett större grusbelagt område alldeles invid Skeppsbrofjärden en kilometer från Västerviks centrum. Där fanns förr ett sågverk, därav namnet Ställplats Sågen. Både husbilar och husvagnar är välkomna till de 45 platserna, varav 15 har elanslutning.

Däremot hann klubbens eldsjälar inte med att under den snabba starten bygga upp någon latrintömning eller något dricksvattenuttag i anslutning till ställplatsen. I stället inledde de ett samarbete med campingplatsen vid Lysingsbadet ett par kilometer därifrån. Där får ställplatsens gäster använda serviceanläggningen strax utanför entrén, där det finns dricksvatten samt latrin- och gråvattentömning.
- Vi planerar att uppföra en servicebyggnad vid ställplatsen, där det ska finnas dricksvatten, latrintömning och kanske även duschar.
- Men det är en ideellt arbetande idrottsförening som ligger bakom ställplatsen och vi måste ta en sak i taget. Vi får se hur mycket vi hinner med inför den här sommarsäsongen, säger Jan Ingvarsson.

Några av föreningens medlemmar turas om att stå för tillsyn och skötsel av ställplatsen.
- Det är självfallet förknippat med en hel del arbete, men samtidigt tycker vi det är roligt att komma till ställplatsen och träffa lite nya människor. Det finns alltid något trevligt att prata om, säger Jan Ingvarsson, som hoppas på en fin sommarsäsong för Tjust Bandys ställplats vid Skeppsbrofjärden i Västervik.

 

Ställplats Sågen
Var: Vid Skeppsbrofjärden, Västervik.
Tillfart: Via Södra Varvsgatan till Värmeverksgatan. Öppen för både husbilar och husvagnar.
GPS: N 57° 45ˈ 03", E 16° 39ˈ 21".

On
Off

5 kommentarer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1483 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 547 fristående campingplatser och 530 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-04

  • Husvagn & Camping 2018-03

  • Husvagn & Camping 2018-02

  • Husvagn & Camping 2018-01

  • Husvagn & Camping 2017-12

  • Husvagn & Camping 2017-11

  • Husvagn & Camping 2017-10