Här är man bäst på husbilsturism

Publicerad: 2015-05-18   Uppdaterad: 2023-04-18

I Himmelstalundshallen, där Norrköpings Vita Hästen vanligtvis spelar ishockey, mottog Kristinehamn utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015.  –  Det här är stort. Det här är som att vinna Jerringpriset då det är ni husbilscampare som har röstat fram oss, säger Mats Öhman, turistchef och utvecklingsledare i Kristinehamns kommun. Så här löd motiveringen från Husbilsklubben.se:”Kristinehamn har genom...

I Himmelstalundshallen, där Norrköpings Vita Hästen vanligtvis spelar ishockey, mottog Kristinehamn utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun 2015. 

–  Det här är stort. Det här är som att vinna Jerringpriset då det är ni husbilscampare som har röstat fram oss, säger Mats Öhman, turistchef och utvecklingsledare i Kristinehamns kommun.

Så här löd motiveringen från Husbilsklubben.se:
”Kristinehamn har genom åren varit ett föredöme för andra kommuner hur man jobbar för att locka husbilsturister till sin kommun. Trots mothugg så har många stått på sig och utvecklat inte bara en utan två ställplatser/husbilsparkeringar i staden. Mycket tack vare en positivt inställd turistchef vid namn Mats Öhman”.

Som tillägg till motiveringen fanns även dessa rader på diplomet som klubbens ordförande Leif Edström räckte över till Mats Öhman.

Ställplats Gästhamnen: Här finns all service såsom tömning och fyllning, toaletter, duschar och eluttag.

Husbilsparkering i city: Vid Varnumsån har kommunen skyltat upp en parkering för husbilar. Här kan man övernatta utan kostnad.

Herrgårdscampingen: Dessutom finns en camping med cykelavstånd, cirka 5 kilometer från city.

 Priset delades i år ut för andra året i rad och grundförutsättningarna är enkla. För att kunna konkurrera om utmärkelse måste komunnen först nomineras av någon av medlemarma i Husbilsklubben.se. Efter det sker en omröstning bland medlemmarna – en omröstning som denna gång vanns av Kristinehamn, som är välkänt i campingkretsar då företagen Cabby, Nordic Husbilar och Bergholms har sin bas i där.

 Årets finalister

• Arboga

• Kristinehamn

• Mörbylånga

• Nordanstig

• Öckerö

Läs mer:
Ystad prisas som husbilsvänligast i Sverige

 

 

Rulla till toppen