Campingbranschen vill stoppa gratis ställplats

Publicerad: 2015-05-22   Uppdaterad: 2023-04-18

Köpcentrum på populär semesterö kritiseras för onödigt generös prissättning. – Det vi vänder oss emot är inte att de har ställplatser där, utan att det är gratis. Det kostar noll kronor att stå där. Men finns inget i världen som är gratis, någon måste måla linjer, tömma sopor, tillhandahålla el och så vidare, säger Catrin Sörenson,...

Köpcentrum på populär semesterö kritiseras för onödigt generös prissättning.

– Det vi vänder oss emot är inte att de har ställplatser där, utan att det är gratis. Det kostar noll kronor att stå där. Men finns inget i världen som är gratis, någon måste måla linjer, tömma sopor, tillhandahålla el och så vidare, säger Catrin Sörenson, vd på Kronocamping Saxnäs och styrelsemedlem i branschorganisationen SCR, till 24kalmar.se.

Anledning till kritiken från campingbranschen är beslutet att fortsätta erbjuda gratis ställplats för husbilar vid Ölands köpstad. Det finns 14 platser i år, och man får stanna i högst 24 timmar.
– Hade vi haft jättemånga platser, hade jag förstått kritiken, men nu har vi bara ett par stycken. Vi ser det som en service till våra kunder, säger C-J Nilsson på P&E Fastighetspartner, som förvaltar Ölands köpstad.

Läs hela artikeln  på 24kalmar.se här

Diskutera på Facebook!
Till Husvagn & Campings Facebook-sida

Läs mer:
Campingplatser rasar mot ställplatser
Ny ställplats på Öland

Rulla till toppen