Nya tider för Bürstner Sverige

Publicerad: 2015-05-29   Uppdaterad: 2023-04-18

Koncernen Mobile Living Group gick i konkurs tidigare i år och ett antal starka varumärken på marknaden hamnade i kläm. Tyska Bürstner var ett av dem. Nu är det klart att Bürstner hamnar under paraplyorganisationen Hymer Sverige AB och i samma veva byter de namn till Erwin Hymer Group Sverige AB.– Allt blev klart i...

Koncernen Mobile Living Group gick i konkurs tidigare i år och ett antal starka varumärken på marknaden hamnade i kläm. Tyska Bürstner var ett av dem.

Nu är det klart att Bürstner hamnar under paraplyorganisationen Hymer Sverige AB och i samma veva byter de namn till Erwin Hymer Group Sverige AB.
– Allt blev klart i slutet av april och jag tillträdde som brand manager 1 maj, berättar Jörgen Fornander, som har jobbat med varumärket Bürstner sedan 1998.
Jörgen Fornander beräyyst även att Bürstner i Sverige kommer att bli en slimmad organisation med bara ett par anställda.
– Vi kommer att lägga över en hel del ansvar på handlarna, vilket i gengälld gör att vi kan utmana marknaden med en aggressiv prisbild. I dagsläget håller jag på och se över återförsäljarnätet i Sverige och det behöver inte nödvändigtvis vara så att de som säljer Hymer idag även kommer att sälja Bürstner framöver, säger Jörgen Fornander.
I moderbolaget Erwin Hymer Group ingår Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff och Sunlight.

Läs mer om konkursen här:
Så drabbas kunderna
Nya besked om Mobile Living
Mobile Living Group i konkurs

Rulla till toppen