Ny rikstäckande försäljningskedja i Sverige

Publicerad: 2015-06-11   Uppdaterad: 2015-06-11

En helt ny försäljnings- och förmedlingskedjan för bland annat husbilar har startat i Sverige. De blir dessutom svensk generalagent för ett brittiskt husvagns- och husbilsmärke. Företaget heter Fritidsbilen.se och grundare och initiativtagare är Magnus Wetterö och Conny Ekman, som båda har många års erfarenhet av husbilsbranschen.  – Det är husbilar vi fokuserar på. Husbilsbranschen har...

En helt ny försäljnings- och förmedlingskedjan för bland annat husbilar har startat i Sverige. De blir dessutom svensk generalagent för ett brittiskt husvagns- och husbilsmärke.

Företaget heter Fritidsbilen.se och grundare och initiativtagare är Magnus Wetterö och Conny Ekman, som båda har många års erfarenhet av husbilsbranschen. 
– Det är husbilar vi fokuserar på. Husbilsbranschen har de senaste tio åren haft en fantastisk expansion med fördubblad försäljning, och trenden bara fortsätter, säger Magnus Wetterö, vd för Fritidsbilen.se i ett pressmeddelande.

En av anledningarna till företaget är att Magnus Wetterö och Conny Ekman har funnit, vad det kallar, en lucka på husbilsmarknaden.
–  Om en privatperson vill sälja sin husbil på egen hand så är det inte helt enkelt. Man har svårt att erbjuda en köpare finansiering. Brist på trygghet och oförmåga att lämna garantier är andra bromsklossar i säljprocessen. Alternativet har varit att lämna sin husbil till förmedling hos en traditionell återförsäljare. Men även här uppstår problem eftersom många återförsäljare av likviditetsskäl måste sälja av sitt eget lager först. Om återförsäljaren ändå tar emot husbilen så blir kostnaden stor och förmedlingsobjektet hamnar sist i kön, berättar Magnus Wetterö vidare.
Hos Fritidsbilen.se kommer franchisetagare att lägga allt fokus på kundens förmedlingsobjekt och i denna konstellation finns just nu 8-10 företag kontrakterade, bland annat Rylanders Bil AB i Sundsvall, Auto Lounge i Kungsbacka och Fritidsfordon Öst AB i Linköping. Det sistnämnda företaget drivs av Jörgen Trygg, tidigare platschef på Östgöta Camping i Mantorp
– Fordon som säljs via Fritidsbilen.se genomgår en diagnos/kontroll hos extern samarbetspartner, de säljs med 12 månaders garanti, och servicearbeten utförs av den rikstäckande verkstadskedjan MECA, som nu gör en stor satsning att etablera sig även i husbilsbranschen, säger Magnus Wetterö. 

 
Fritidsbilen.se kommer även att bli svensk generalagent för det klassiska brittiska husbil- och husvagnsmärket Swift.
– Det var väl egentligen inte tänkt att detta skulle läcka ut än utan först nästa vecka. Då kommer vi att presentera vilka modeller som kommer att lanseras i Sverige. Swift, som för övrigt fyller 50 år i år, har studsat fram och tillbaka på den svenska marknaden vid två tillfällen tidigare så det ska bli jättespännande att samarbeta med dem, säger Magnus Wetterö.

 

 

Rulla till toppen