Nypremiär för brittiska Swift

Publicerad: 2015-08-05   Uppdaterad: 2015-08-05

En av Europas största producenter av fritidsfordon är tillbaka på den svenska marknaden.  Brittiska Swift Group producerar varje år över 14 000 fritidsfordon och i Sverige kommer man framför allt att satsa på husbilar. – Det är en tung aktör som nu kommer in på spelplanen. Storbritannien är Europas enskilt största marknad med över 30 000 nya,...

En av Europas största producenter av fritidsfordon är tillbaka på den svenska marknaden.

 Brittiska Swift Group producerar varje år över 14 000 fritidsfordon och i Sverige kommer man framför allt att satsa på husbilar.
– Det är en tung aktör som nu kommer in på spelplanen. Storbritannien är Europas enskilt största marknad med över 30 000 nya, sålda fritidsfordon varje år och Swift har över 40 procent av marknadsandelarna, säger Magnus Wetterö, vd för Swift Norden AB, i ett pressmeddelande.
Inför nästa år har Swift producerat en husbilsserie för nordiska förhållanden, och affärsmodellen och hur husbilen presenteras blir ny för Sverige.
– Swifts husbilar ligger prestandamässigt i det högre segmentet. Men inte prisbilden. Vi har valt en affärsmodell där vi minimerar kostnader och mellanhänder. Våra återförsäljare kommer att köpa husbilarna direkt från fabrik och de blir välutrustade redan i standardutförande, säger Magnus Wetterö och räknar bland annat upp 100 W solcell, karossintegrerad markis från Thule, isolerade och uppvärmda tankar, golvvärme och backmonitor som standard. 
Swifthusbilarna levereras med tre års fordonsgaranti och tio års täthetsgaranti från fabriken. Den rikstäckande verkstadskedjan MECA kommer att sköta eftermarknaden i Sverige medan rekryteringen av återförsäljare pågår.
– Totalt räknar vi med att ha cirka tio återförsäljare klara till lanseringen som kommer att ske i samband med mässan på Elmia den 10-13 september, avslutar Magnus Wetterö.

 

Rulla till toppen