Smart system gör husvagnen genomskinlig

Publicerad: 2015-09-03   Uppdaterad: 2015-09-03

Ny teknik ökar sikten bakom och runt din husvagn och gör dig säkrare på vägen. Stora släp och lastbilar skymmer sikten och är inte alltid så lätta att köra om. För att komma tillrätta med det problemet visade Samsung upp en smart lösning tidigare under sommaren. På baksidan av en lastbil fanns en stor tv-skärm...

Ny teknik ökar sikten bakom och runt din husvagn och gör dig säkrare på vägen.

Stora släp och lastbilar skymmer sikten och är inte alltid så lätta att köra om. För att komma tillrätta med det problemet visade Samsung upp en smart lösning tidigare under sommaren. På baksidan av en lastbil fanns en stor tv-skärm som visade bilder från en kamera monterad framme vid förarhytten. På så sätt kunde alla bakom lastbilen enkelt se om de kunde köra om säkert.

Nu släpper Land Rover ett system som också ska göra det enklare för föraren att hålla koll på vad som händer bakom exempelvis husvagnen.

Systemet heter Transparent Trailer och med hjälp av en kamera bakom husvagnen, som skickar filmen till en liten skärm i innerbackspegeln, ser husvagnen ut att vara ”genomskinlig”.
– Det gör det säkrare att köra om och hjälper också till när släpet ska manövreras genom att förbättra sikten, skriver Land Rover i pressmeddelandet.
Den döda vinkel som uppstår bakom och vid sidan om husvagnen försvinner alltså helt. 

Rulla till toppen