Polsk plåtis lanseras i Sverige

Publicerad: 2016-01-25   Uppdaterad: 2023-04-18

Solhem Husbil i Bålsta tar in nytt plåtismärke i sitt sortiment i år. Det är polska Globe-Traveller som gör debut på den svenska marknaden. Husbilsmärket Globe-Traveller, tidigare känd som Neo-Traveller, tillverkas i Warszawa och är en del i Zasadagruppen som leds av den polska importören av Mercedes. Under 2014 tillverkade de cirka 80 plåtisar med...

Solhem Husbil i Bålsta tar in nytt plåtismärke i sitt sortiment i år. Det är polska Globe-Traveller som gör debut på den svenska marknaden.

Husbilsmärket Globe-Traveller, tidigare känd som Neo-Traveller, tillverkas i Warszawa och är en del i Zasadagruppen som leds av den polska importören av Mercedes. Under 2014 tillverkade de cirka 80 plåtisar med störst export till Tyskland.

Solhem Husbil kommer att fokusera på serien Voyager.
– De byggs annorlunda helt utan träreglar. I stället använder de sig av glasfiberkomposit. En av deras modeller har hela bakgaveln i glasfiber. Vi kommer att ha mycket välutrustade bilar.
– Det blir inte som på tyska fordon att man måste lägga till tre A4-ark med tillbehör för att över huvud taget kunna köra ut ur lokalen, säger Darek Wolosz, vd på Solhem Husbil.

Polsk plåtis lanseras i Sverige
Två modellar av Voyager kommer att visa på Caravan Stockholm i Kista den 18-21 februari.
Rulla till toppen