Vilken blir årets husbilsvänligaste kommun?

Publicerad: 2016-02-17   Uppdaterad: 2016-02-17

För tredje året i rad har Husbilsklubben.se nominerat fem kommuner till årets ”Husbilsvänligaste kommun” i Sverige. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat den växande husbilsturismen, och som anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsåkarna till kommunen. – Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser...

För tredje året i rad har Husbilsklubben.se nominerat fem kommuner till årets ”Husbilsvänligaste kommun” i Sverige.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat den växande husbilsturismen, och som anordnat parkering och andra faciliteter som välkomnar husbilsåkarna till kommunen.
– Våra medlemmar har fått nominera den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns (t.ex. möjligheter till tömning av grå-/svartvatten). Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet säger Leif Edström, ordförande i klubben.

Omröstningen sker bland medlemmarna i Husbilsklubben.se och vinnaren presenteras lördagen den 7 maj, i samband med att klubben håller sitt årsmöte i Kristinehamn.

Nominerade kommuner 2016

  • Mariestad
  • Kalmar
  • Mörbylånga
  • Bengtsfors
  • Skellefteå

Husbilsklubben.se (HBK) bildades 2006 och är utan konkurrens idag Sveriges största förening för husbilsåkare med mer än 10 000 medlemmar.

Tidigare vinnare:
2015 Kristinehamn
2014 Ystad

Rulla till toppen