Husvagns- och husbilsmässa ställs in

Publicerad: 2016-02-19   Uppdaterad: 2016-02-19

På grund av svagt intresse från branschen ser sig arrangörerna tvungna att ställa in vårens mässa i Norrköping. Hus på Hjul, som var tänkt att arrangeras under Kristi Himmelfärdshelgen, kommer inte att bli av i år. Arrangören Looping Event anser att mässdelen inte kommer att kunna hålla tillräckligt hög klass.– Det är tråkigt. Både besökare...

På grund av svagt intresse från branschen ser sig arrangörerna tvungna att ställa in vårens mässa i Norrköping.

Hus på Hjul, som var tänkt att arrangeras under Kristi Himmelfärdshelgen, kommer inte att bli av i år. Arrangören Looping Event anser att mässdelen inte kommer att kunna hålla tillräckligt hög klass.
– Det är tråkigt. Både besökare och utställare var mycket positiva efter förra årets premiär. Och i år hade flera klubbar bestämt sig för att förlägga sina möten till mässan och campingen. Såtillvida såg det väldigt bra ut, säger Sten Lilja på Looping Event som står bakom arrangemanget.
Det är intresset från företagsutställarna på själva mässan som, enligt Sten Lilja, är för svagt för att kunna genomföra ett tillräckligt bra och intressant arrangemang. Färre företagsutställare påverkar också det ekonomiska utfallet.
– Vi får fundera vidare på hur och i vilken form Hus på Hjul eventuellt kan återkomma, säger Sten Lilja i ett pressmeddelande.
Just nu pågår Caravan Stockholm på Kistamässan och vi passar på att fråga branschen om intresset för Hus på Hjul.
– Mässor på våren är generellt sätt svårt. Då har handlarna som allra mest att göra. Nu finns ju redan Elmia, Kista och Kristinehamn. Man kanske inte kan vara på alla, säger Patrik Jonsson, marknadsansvarig på Bergholms.
En annan anledning som nämns är att många handlar har stora egna hallar där man under under våren arrangerar egna evenemang och ”minimässor” med specialvisningar, korvgrillning med mera.

Hus På Hjul skulle ha arrangerats på före detta Bråvalla flygflottilj i Norrköping den 6-7 maj.

Rulla till toppen