Ny camping i Jämtland

Publicerad: 2016-02-23   Uppdaterad: 2016-02-23

Området Södra Arvesund i Mattmar kan bli ett nytt besöksmål för campare. Här planeras både camping och strandpromenad. Det är föreningen Bevara Ångaren Östersund som vill satsa på området, och man har nyligen sökt olika bidrag för finansiering. – Vi vill bredda oss och kunna få hit fler besökare, utveckla området. Därför har vi sökt...

Området Södra Arvesund i Mattmar kan bli ett nytt besöksmål för campare. Här planeras både camping och strandpromenad.

Det är föreningen Bevara Ångaren Östersund som vill satsa på området, och man har nyligen sökt olika bidrag för finansiering.
– Vi vill bredda oss och kunna få hit fler besökare, utveckla området. Därför har vi sökt projektstöd från flera ställen, bland annat Region J/H, Landsbygdsprogrammet och Riksantikvarieämbetet, säger Ingemar Ericsson, ordförande i föreningen Bevara Ångaren Östersund, till MittMedia. .
Ansökan gäller bland annat bygge av campingplats, vandringsled och strandpromenad.

Föreningen drar igång bygget av campingplatsen undervåren och förhoppningen är att man ska kunna erbjuda viss service till sommaren 2017.
– Projektet kommer att pågå under både 2016 och 2017 och jag tror inte att campingen kommer att vara helt klar till nästa sommar. Men något kommer vi att kunna erbjuda och ställplatsen har vi sedan tidigare, berättar Ingemar Ericsson för Husvagn & Camping.
Ställplatsen vid ArveMuseet har idag 10 platser med el och 15 utan och i satsningen på området ingår även att förbättra servicen på ställplatsen.

Rulla till toppen