Enklare att få ägaruppgifter

Publicerad: 2016-03-10   Uppdaterad: 2016-03-21

En ny gratis tjänst från Transportstyrelsen gör det betydligt enklare att få ett så kallat registerutdrag. Istället för att få uppgifterna via fax och betala tre kronor via sms kan du nu gå in på Transportstyrelsens hemsida och få registerutdraget helt gratis via e-post (klicka på länken för att komma dit). Bland de uppgifter om fordonet...

En ny gratis tjänst från Transportstyrelsen gör det betydligt enklare att få ett så kallat registerutdrag.

Istället för att få uppgifterna via fax och betala tre kronor via sms kan du nu gå in på Transportstyrelsens hemsida och få registerutdraget helt gratis via e-post (klicka på länken för att komma dit).

Bland de uppgifter om fordonet som presenteras går det att se mätarställning vid senaste besiktningen, men du kan bara se en besiktning. För att verifiera att fordonet inte fått mätarställningen nedskruvad skulle det behövas minst en besiktning till. Däremot går det att se de senaste ägarna, så med lite detektivarbete går det att spåra upp gamla bilägare och förhoppningsvis få mätarställningen kontrollerad.
Du kan också använda någon av de tjänster som finns på nätet, exempelvis Biluppgifter.se eller Carfax.se.

Tidningen Auto motor & sport testade en bil med 15 ägare och 12 av dessa redovisades i registerutdraget, en klar förbättring jämfört med hur det var tidigare.

 De som absolut vill få uppgifterna på fax kan fortfarande få det genom att ringa Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor, på 0771-141516.
Rulla till toppen