Konkurs för återförsäljare i Värmland

Publicerad: 2016-03-21   Uppdaterad: 2016-03-22

Husvagns- och husbilsföretaget ToLuRent i Grums har försatts i konkurs, bara en månad efter grundarens hastiga bortgång. Enligt Husvagnsbranschens Riksförbunds hemsida började det med att Grumsprofilen, Jan-Olov ”Lurch” Larsson, även ägare av ToLuRent, avled under en utlandssemester i mitten av februari i år. Efterverkningarna slår hårt mot företaget eftersom ToLuRent drevs som en enskild firma,...

Husvagns- och husbilsföretaget ToLuRent i Grums har försatts i konkurs, bara en månad efter grundarens hastiga bortgång.

Enligt Husvagnsbranschens Riksförbunds hemsida började det med att Grumsprofilen, Jan-Olov ”Lurch” Larsson, även ägare av ToLuRent, avled under en utlandssemester i mitten av februari i år.

Efterverkningarna slår hårt mot företaget eftersom ToLuRent drevs som en enskild firma, och dödsboet efter ägaren har försatts i konkurs. Kenneth Holmlund, som är konkursförvaltare, säger till Värmlands Folkblad att det är en omfattande konkurs, och att företagets tio anställda är varslade. Just nu genomförs en inventering av värdena i den stora husvagns- och husbilsparken.
– Här finns husvagnar från mellan tusen och en halv miljon kronor, vissa husbilar är värda över miljonen, men vi vet inte exakt vad som finns, säger tillförordnade platschefen Mats Danielsson till Värmlands Folkblad.

 Efter påsk börjar utförsäljningen av lagret, med målsättning att sälja av i större partier. ToLuRent var återförsäljare för bland annat Kabe, Wilk, Hobby och Weinsberg.
Källa: HRF och Värmlands Folkblad

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen