Ny ställplats i västra Sverige

Publicerad: 2016-06-01   Uppdaterad: 2016-06-01

I slutet av maj invigdes en helt ny ställplats för husbilar med gångavstånd till centrala Alingsås. – Vi har haft förfrågan under flera år på centrumnära ställplats, så den är väldigt efterlängtad. Även om den nu blir av enklaste slaget markerar det en riktning som är viktig, säger Gunbritt Reteike, turistchef. Ställplatsen är en del...

I slutet av maj invigdes en helt ny ställplats för husbilar med gångavstånd till centrala Alingsås.

– Vi har haft förfrågan under flera år på centrumnära ställplats, så den är väldigt efterlängtad. Även om den nu blir av enklaste slaget markerar det en riktning som är viktig, säger Gunbritt Reteike, turistchef.
Ställplatsen är en del av en stor kommunal parkering intill grönområdet Savannen i centrala Alingsås, och erbjuder idag ingen service.
– Det här är bara ett embryo till en ställplats, kan man säga. Det finn resurser att erbjuda el, vatten och tömning av tankar men då krävs bygglov, berättar Åke Aronsson, teknisk chef.
De fem platserna är skyltade med ”Personbil klass 2” och är främst avsedda för större husbilar som inte får plats på de vanliga parkeringsplatserna bredvid. I övrigt är det samma regler som gäller, det vill säga gratis parkering i max 24 timmar. Platserna kommer att kunna utnyttjas året om, förutom under större evenemang.

Rulla till toppen