Fler ställplatser längs Göta kanal

Publicerad: 2016-06-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Efterfrågan på ställplatser längs Göta kanal är stort och inför årets sommarsäsong utökas två befintliga ställplatser och en helt ny öppnas. Längs Göta kanals 19 mil finns idag 15 ställplatser, från Sjötorp i väst till Mem i öst. Lagom till midsommar kommer en helt ny kanalnära ställplats öppna öster om slussen i Söderköping. Den ligger...

Efterfrågan på ställplatser längs Göta kanal är stort och inför årets sommarsäsong utökas två befintliga ställplatser och en helt ny öppnas.

Längs Göta kanals 19 mil finns idag 15 ställplatser, från Sjötorp i väst till Mem i öst. Lagom till midsommar kommer en helt ny kanalnära ställplats öppna öster om slussen i Söderköping. Den ligger på södra sidan av kanalen cirka 500 meter från centrum, slussen samt en  serviceanläggning med toalett, dusch, tvättmaskin, sopkärl och latrintömning.
– Göta kanal har blivit en viktig husbilsdestination, vilket till viss del säkert beror på att många av de som idag köper husbil är tidigare båtägare, säger Anders Donlau. Vi behöver öka tillgängligheten för alla och möta besökarna på fler sätt än bara vattenvägen, säger Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag.

Även i Hajstorp och Borensberg har Göta kanalbolag investerat. Ställplatsen vid Kafferiet i Borensberg har nu totalt 29 platser och Hajstorp 16 platser.
– De 10 nya ställplatserna är unika i sitt läge längst ut på piren mot kanalen och kommer ge oss en chans att möta den ökade efterfrågan säger Catharina Rodling som driver ställplatsen i Borensberg.

Ställplatser längs Göta kanal
Sjötorp
Hajstorp
Lyrestad
Norrqvarn
Brådtum sluss
Jonsboda

Forsvik
Kafferiet, Borensberg
Glasbruket, Borensberg
Bergs slussar
Norsholm
Borenshults sluss

Söderköping
Mem
Mallboden

 Hitta fler ställplatser och campingar i området på Campingkatalogen.se.

 

Rulla till toppen