Het nyhet på Elmia i höst

Publicerad: 2016-06-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Det kommer att finnas 150 biljetter till en grillbuffé som serveras varje kväll, och den är avsedd för de som har flerdagarsentré till mässan, mässcampingband samt utställarbadge. Varje dag kommer det ävn att hållas en två timmar lång grillkurs med Peter G Nilsson för 12 deltagare. Under kursen går man igenom olika grillformer och tillbehör, där...

Bland årets alla nya husvagnar och husbilar kommer en helt annan rykande nyhet att ha premiär på mässan Husvagn Husbil i år.

Elmia Grill är en ny aktivitet under Husvagn Husbil på Elmiamässan i höst och det utlovas både scenframträdanden och grillkurser. Kocken Peter G Nilsson, som tävlat för Svenska Grillandslaget, kommer bland annat att att bjuda på sina bästa tips och tricks.
— Det är en höjdare för mig att hjälpa till och skapa hela måltiden på grillen. Det är roligt att ge inspiration och se glädjen hos andra när de lyckas, och det är en häftig grej med så många campare på samma ställe. Jag vill lära ut att lyckas med grillningen varje gång, enkla saker att tänka på, säger Peter G Nilsson.

Peter G Nilsson och hans vapendragare från landslaget, Ulf Drakenberg, står på scenen varje kväll från onsdag till lördag. Med sig i bagaget har de allt från räkor till banan, för att plocka ihop nya grillmenyer och dela med sig av sina grillkunskaper till publiken.
— Det blir säkert båda många frågor att svara på och tips att ge. Vi ska prata om marinader, rub, temperaturer, naturlig smaksättning på saftiga härliga bitar från grillen – fisk, kött och allt annat som går att grilla, säger Peter G Nilsson.

Det kommer att finnas 150 biljetter till en grillbuffé som serveras varje kväll, och den är avsedd för de som har flerdagarsentré till mässan, mässcampingband samt utställarbadge. Varje dag kommer det ävn att hållas en två timmar lång grillkurs med Peter G Nilsson för 12 deltagare. Under kursen går man igenom olika grillformer och tillbehör, där mat och dryck ingår.

Elmia Husvagn Husbil pågår 7-11 september och biljetter till Elmia Grill släpps inom kort.

Het nyhet på Elmia i höst

Om Peter G Nilsson
Han har sina rötter i norra Sverige och är uppvuxen i Bureå utanför Skellefteå. Han har varit kock i över 30 år och tävlat i matlagning och grillning både nationellt och internationellt. Han har också deltagit i kockdueller och bjudit på ett grilljulbord för drygt 11 000 gäster på Stockholms stadion. Han var med och tog brons i kategorien desserter med Svenska Grillandslaget i Belgien 2012, ett event som samlade tiotusentals intresserade grillentusiaster från hela Europa för att se de 60 lagen som deltog.

Mer läsning:
Elmia Husvagn Husbil utökas
Bästa platserna på mässcampingen redan slut

 Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen