Ny femstjärnig camping i Sverige

Publicerad: 2016-06-10   Uppdaterad: 2016-06-22

Klassificeringen av Sveriges SCR-anslutna campingplatser är klar och ytterligare en anläggning på västkusten har fått fem stjärnor. Hafsten Resort och Camping i Bohuslän är årets nya femstjärniga camping, meddelar SCR (Sveriges stug- och campingföretagares riksorganisation). Campingen är öppen året om och ligger på en halvö med utsikt över havet och skärgården, strax väster om Uddevalla. För...

Klassificeringen av Sveriges SCR-anslutna campingplatser är klar och ytterligare en anläggning på västkusten har fått fem stjärnor.

Hafsten Resort och Camping i Bohuslän är årets nya femstjärniga camping, meddelar SCR (Sveriges stug- och campingföretagares riksorganisation). Campingen är öppen året om och ligger på en halvö med utsikt över havet och skärgården, strax väster om Uddevalla.

För att få full pott krävs ett stort utbud av aktiviteter och service samt skötsel utöver det vanliga. De campingplatser som idag har fem stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.
Klassificeringen visar att kvaliteten på campingplatsernas utbud bara blir bättre och bättre och det gäller inom alla de områden som bedöms. Det som är extra viktigt och lite av hjärtat på en campingplats är standarden på servicebyggnaderna och där har många lagt ner mycket tid, pengar och energi på att bygga nya eller renovera befintliga servicebyggnader så att de ska motsvara de förväntningar som gästerna har, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trender som SCR märkt under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant. 

 Sveriges 12 femstjärniga campingar
Apelviken.se, Varberg
Byske Havsbad, Byske
Böda Sand, Löttorp
Daftö Resort, Strömstad
Gustavsvik, Örebro
Hafsten Resort och Camping, Uddevalla
Kneippbyn Resort Visby, Gotland
KronoCamping Lidköping, Lidköping
Sonjas Camping, Öland
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik
Pite Havsbad, Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

 Nild: Hafsten Resort och Camping

 

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen