Polisen varnar för inbrott i husbilar

Publicerad: 2016-06-29   Uppdaterad: 2023-04-18

Efter ett flertal inbrott i husbilar de senaste veckorna går polisen ut med en varning till alla svenska och utländska husbilsresenärer. Polisen i norsvästra Skåne har nyligen gått ut med en varning på sin Facebook-sida. De senaste veckorna har det inträffat ett tiotal inbrott i husbilar på olika offentliga parkeringar i området. Medan personerna sover...

Efter ett flertal inbrott i husbilar de senaste veckorna går polisen ut med en varning till alla svenska och utländska husbilsresenärer.

Polisen i norsvästra Skåne har nyligen gått ut med en varning på sin Facebook-sida. De senaste veckorna har det inträffat ett tiotal inbrott i husbilar på olika offentliga parkeringar i området.

Medan personerna sover i husbilen har man brytit brytit upp dörren och sedan stulit lösa värdesaker som  handväskor, plånböcker och kameror.

Tips som minskar risken för inbrott:
1. Varje gång du parkerar ditt fordon bör du välja plats med omsorg. Välj inte den mörkaste delen på p-platsen om det finns en plats som är upplyst och har god insyn.

2. Lämna inte datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Tänk på att även en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil.
Källa: Polisen nordvästra Skåne

Mer läsning:
Ökning av husbilsstölder

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

Rulla till toppen