Sveriges stränder med Blå Flagg

Publicerad: 2016-07-05   Uppdaterad: 2023-04-18

För 2016 har 10 stränder och 12 hamnar blivit godkända för märkningen Blå Flagg i Sverige. I år har 10 stränder godkänts för att hissa Blå Flagg och hälften av dem ligger i Skåne, bland annat Råå Vallar där campingen med samma namn ligger. För att en strand eller hamn ska få använda märkningen Blå Flagg...

För 2016 har 10 stränder och 12 hamnar blivit godkända för märkningen Blå Flagg i Sverige.

I år har 10 stränder godkänts för att hissa Blå Flagg och hälften av dem ligger i Skåne, bland annat Råå Vallar där campingen med samma namn ligger. För att en strand eller hamn ska få använda märkningen Blå Flagg måste ett antal kriterier inom områdena vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information uppfyllas.

Blå Flagg är en internationell miljömärkning som drivs internationellt av Foundation for Environmental Education och som i år finns på över 4000 stränder och hamnar i 49 länder runt om i världen. Genom Blå Flagg visar anläggningarna att de uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service. Utmärkelsen måste sökas på nytt varje år och en jury beslutar om vilka anläggningar som ska godkännas. Varje år genomförs kontrollbesök på samtliga anläggningar för att se att kriterierna efterföljs.

Sveriges stränder med Blå Flagg

Bada rent och säkert här:
Falsterbo strandbad, Vellinge
Kämpinge strandbad, Vellinge

Skanörs havsbad, Vellinge
Råå Vallar, Helsingborg
Långa bryggan, Lomma
Lagunen, Strömstad
Skansenbadet, Båstad
Svalnäsbadet, Lidköping
Villabadet, Lidköping
Rösjöbadet, Sollentuna

Hamnar med Blå Flagg

Läs mer:
Campingkollen om Råå Vallar
Sveriges härligaste stränder

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

Rulla till toppen