Polisen varnar för bilskojarnas nya bluff

Publicerad: 2016-07-28   Uppdaterad: 2016-07-28

Polisen går ut med en varning om oseriösa bilförmedlare.  Bilförmedlarna tar kontakt med bilägaren som annonserar bilen. Den godtrogna bilägaren gör upp affären, skriver kontrakt och bilförmedlaren kör iväg med bilen efter att ha betalat en handpenning. Bilförmedlaren säger att bilen ska säljas ”för kunds räkning”, men vid det laget är bilen borta och den ursprungliga...

Polisen går ut med en varning om oseriösa bilförmedlare. 

Bilförmedlarna tar kontakt med bilägaren som annonserar bilen. Den godtrogna bilägaren gör upp affären, skriver kontrakt och bilförmedlaren kör iväg med bilen efter att ha betalat en handpenning.

Bilförmedlaren säger att bilen ska säljas ”för kunds räkning”, men vid det laget är bilen borta och den ursprungliga bilägaren står utan betalning.

”Att lämna ifrån sig bil, bilnycklar och registreringshandlingar, inklusive ägarbyteshandlingar, till en okänd person eller inte registrerad firma innan du fått fullt betalt innebär alltid en stor risk för dig som säljare. Var inte godtrogen! Tänk logiskt och använd sunt förnuft”, skriver polisens bedrägerienhet i ett Facebookinlägg.

Om något låter för bra för att sant brukar det vanligtvis vara för bra för att vara sant.

 

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen