Nya modeller och ny teknik från Swift

Publicerad: 2016-09-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Brittiska Swift lanserar två nya husbilsmodeller samt två appar som både underlättar och ökar säkerheten för husbilsägaren. Två av Swifts nya modeller har världspremiär på Elmia Husvagn Husbil som just nu pågår i Jönköping. De är båda i serienToscane, som är speciellt anpassad för nordiska förhållanden. Modellerna, som heter 794 EB och 794 QB, är...

Brittiska Swift lanserar två nya husbilsmodeller samt två appar som både underlättar och ökar säkerheten för husbilsägaren.

Två av Swifts nya modeller har världspremiär på Elmia Husvagn Husbil som just nu pågår i Jönköping. De är båda i serienToscane, som är speciellt anpassad för nordiska förhållanden. Modellerna, som heter 794 EB och 794 QB, är halvintegrerade och drygt åtta meter långa. Den förstnämnda, 794 EB, har långbäddar bak med garage under medan 794 QB har queensbed med halvgarage under. Annat som skiljer de nya modellerna från de tidigare är karossen.

Nya modeller och ny teknik från Swift
Swift Toscane 794 QB ned queensbed.

– Nytt för årsmodell 2017 är att hela karossen, även golvet, byggs i glasfiber, GRP. Swift kallar konstruktionen för Smart Plus. Karossen byggs med ett regelverk och ramar i polyuretan-baserat material, vilket medför en både starkare och lättare kaross, som även är resistent mot inkommande fukt. Här lämnar Swift hela 10 års garanti mot inkommande fukt, säger Magnus Wetterö, vd för agenturbolaget i Norden i ett pressmeddelande.

Swift lanserar även enmobil- och webbaserad kontrollpanel, vilket gör att man kan fjärrstyra det mesta i husbilen från en smartphone, allt från att starta och slå av värmepannan till att tända belysningen. Ytterligare en nyhet är Command Tracker som gör att man kan följa exakt var husbilen befinner med hjälp av en gömd gps-sändare i husbilen samt ett webbaserat system anpassat för smartphone och läsplatta.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen