Mångmiljonsatsning i Hälsingland

Publicerad: 2016-10-19   Uppdaterad: 2016-10-19

Region Gävleborg har nyligen beviljar 3,6 miljoner kronor i investeringsstöd till två campingplatser i norra Hälsingland. Investeringsstödet ska bland annat användas till upprutning av Sörfjärden Camping i Nordanstig. Det är före detta Gnarpbadens Camping som köptes av Richard Brännström i somras. – Jag kommer att lägga cirka fem miljoner för att rusta upp utemiljö och...

Region Gävleborg har nyligen beviljar 3,6 miljoner kronor i investeringsstöd till två campingplatser i norra Hälsingland.

Investeringsstödet ska bland annat användas till upprutning av Sörfjärden Camping i Nordanstig. Det är före detta Gnarpbadens Camping som köptes av Richard Brännström i somras.
– Jag kommer att lägga cirka fem miljoner för att rusta upp utemiljö och stugor, husvagnsdäck, servicebyggnad och annat. Jag kommer även att ansluta till nya va-området. Området är slitet och förfallet och behöver ett lyft. Det finns 17 stugor, de som går att bygga om ska få toalett och dusch, övriga bytas ut. Jag har redan börjat röja sly och i höst inleds markarbetena, säger Richard Brännström till Helahälsingland.se.
Förhoppningen är att allt ska vara klart när campingen öppnar i juni nästa år.
Tre miljoner kronor går till Sörfjärden Camping, medan de resterande penarna går till att utöka campingplatsen vid Hölick Havsresort några mil öster om Hudiksvall.
Foto: Höllick Havsresort

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen