Stor vikingasatsning i Stockholm

Publicerad: 2016-11-30   Uppdaterad: 2016-11-30

I slutet av april nästa år öppnar ett nytt museum på Djurgården i Stockholm. Temat är vikingatiden och den sanna bilden av våra mytomspunna förfäder. I Wasahamnen, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, öppnar snart en ny museisatsning om vikingatiden. Museet har namnet Vikingaliv och vill ge besökarna en sanna version av en av historiens mest...

I slutet av april nästa år öppnar ett nytt museum på Djurgården i Stockholm. Temat är vikingatiden och den sanna bilden av våra mytomspunna förfäder.

I Wasahamnen, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, öppnar snart en ny museisatsning om vikingatiden. Museet har namnet Vikingaliv och vill ge besökarna en sanna version av en av historiens mest mytomspunna tidsperioder.
– Vikingarna är de mest förfalskade figurerna i vårt land. I stort sett ingenting av det turistindustrin gör gällande om dem är sant. Det ska vi ändra på och samtidigt ge en färgstark och spännande historieberättelse om våra forna nordbor, berättar Dick Harrison, historieprofessor och ansvarig för den historiska förankringen på Vikingaliv.

Museet rymmer 2000 kvadratmeter och består av en utställningsdel och en åkattraktion där besökarna tas med på en 11 minuter lång dramatiserad tur i utställningshallen. I utställningsdelen visas på olika sätt hur vikingarna levde, vad de odlade och åt och hur de reste. Här kommer man även att presentera aktuella upptäckter och rön kring vikingatiden.
Vikingaliv öppnar den 29 april 2017.

Rulla till toppen