FirstCamp utökar i Danmark

Publicerad: 2016-12-14   Uppdaterad: 2016-12-14

Den svenska campingkedjan FirstCamp utökar internationellt och tar över driften och utvecklingen av en av Danmarks största campingplatser. Campingkedjans nytillskott heter Lakolk Strand Camping och ligger på ön Rømø utanför Jyllands västkust. Satsningen är en del i FirstCamps arbete för att förnya begreppet camping. – Vi vill vidga vyerna för vad camping kan vara och...

Den svenska campingkedjan FirstCamp utökar internationellt och tar över driften och utvecklingen av en av Danmarks största campingplatser.

Campingkedjans nytillskott heter Lakolk Strand Camping och ligger på ön Rømø utanför Jyllands västkust. Satsningen är en del i FirstCamps arbete för att förnya begreppet camping.
– Vi vill vidga vyerna för vad camping kan vara och erbjuda en ny typ av campingupplevelse. Camping som semester har potential att vara så mycket mer än det är idag. Vi är inte rädda för att sticka ut hakan och säga att vi vill bredda vad camping står för. Vår etablering i Danmark är ett självklart steg. Den här platsen är unik och vi är väldigt glada över att få utveckla den till sin fulla potential, säger Unni Åström, VD First Camp i ett pressmeddelande.

Hon menar att kombinationen av det ökade intresset för aktiv semester, och en slags närmre hemmet-turism med mindre klimatpåverkan är den stora potentialen för campingbranschen framöver.
Enligt FirstCamp ligger Lakolk Strand Camping på en av nordens mest populära platser för kitesurfing, strandsegling och surfing och erbjuder cirka 1 000 tomter.

Missa inte att gilla Campingkataloigen på Facebook!

Rulla till toppen