Ford lanserar sidvindsstabilisering och autobroms

Publicerad: 2017-01-04   Uppdaterad: 2017-01-04

Ford Transit utgör grunden i många husbilar och nu kommer en ny funktion som ska göra körningen säkrare när det blåser eller om bilen påverkas av vinddraget från en lastbil. På CMT-mässan som öppnar i Stuttgart inom kort premiärvisar Ford ett nytt system för sidvindsstabilisering. Ford Transit och Transit Custom får ta del av det...

Ford Transit utgör grunden i många husbilar och nu kommer en ny funktion som ska göra körningen säkrare när det blåser eller om bilen påverkas av vinddraget från en lastbil. På CMT-mässan som öppnar i Stuttgart inom kort premiärvisar Ford ett nytt system för sidvindsstabilisering.

Ford Transit och Transit Custom får ta del av det nya systemet som standardutrustning. Sidvindsstabiliseringen upptäcker plötsliga vindbyar 100 gånger per sekund när bilen färdas i över 80 km/h och agerar på 200 millisekunder. För att bilen ska stabiliseras kan systemet bromsa hjulen på ena sidan.

”Ingen gillar känslan som uppstår när bilen fångas av en vindby eller när du passerar nära en lastbil. Den här tekniken ser till att motorvägskörningen blir mindre stressig, särskilt på mörka och stormiga vinterdagar”, säger Marc Suermann på chassiavdelningen på europeiska Ford.

Transit och Transit Custom får också ett autobromssystem som varnar om bilen är på väg att krocka och som kan bromsa för fotgängare. Autobromssystemen kan minska krockvåldet ordentligt och undvika vissa olyckor helt.

Rulla till toppen