Ny rekordökning för husbilarna

Publicerad: 2017-04-03   Uppdaterad: 2017-04-03

Premiärturen börjar närma sig för många husbils- och husvagnsentusiaster. Påsken är en vanlig startpunkt för många, och i samband med påsken brukar det också bli högre tryck ute hos säljarna. I år infaller påsken senare än vanligt, men trots det ligger registreringarna av nya husvagnar på ungefär samma nivå för mars månad som förra året,...

Premiärturen börjar närma sig för många husbils- och husvagnsentusiaster. Påsken är en vanlig startpunkt för många, och i samband med påsken brukar det också bli högre tryck ute hos säljarna.

I år infaller påsken senare än vanligt, men trots det ligger registreringarna av nya husvagnar på ungefär samma nivå för mars månad som förra året, enligt nya siffror från Husvagnsbranschens Riksförbund.

”Beträffande husbilar är ökningen av antalet nyregistreringar fortsatt rekordstor”, står det i pressmeddelandet.

Det är alltså fortfarande högtryck på marknaden men faktum är att registreringarna av nya husvagnar har minskat med sex procent hittills i år jämfört med samma period förra året. Då är siffrorna för nya husbilar desto roligare: där är ökningen 25 procent.

Ett företag som märker av uppgången är campingkedjan Nordic Camping & Resort, med 18 anläggningar. Förbokningsläget är fem procent bättre i år jämfört med förra året, som blev ett rekordår.

”Camping som boendeform förstärks i allmänhet och har fått fotfäste i en bredare målgrupp. Till detta ser vi en otroligt stark husbilstrend som växer med tvåsiffriga tal från år till år. Trenden från förra året där fler väljer att semestra på hemmaplan ser ut att hålla i sig. Våra gäster nyttjar sina husvagnar och husbilar betydligt mer i både för- och eftersäsong än tidigare. Ett tydligt tecken på detta är att våra påskpaket snart är slutsålda på våra destinationer”, säger Mikael Wåhlund, operativ chef, i ett pressmeddelande.

Rulla till toppen