Mercedes Zetros 6x6 är husbilen för riktigt oländig terräng – kostar 7.000 kronor att tanka

Mercedes Zetros 6x6 är husbilen för riktigt oländig terräng – kostar 7.000 kronor att tanka

Publicerad

Vi har skrivit om flera imponerande husbilar tidigare, bland annat den här lyxiga äventyrsbilen och den här imponerande skapelsen med helikopterplatta. Men frågan är om inte den här tar priset?

Mercedes Zetros 6x6 är en välutrustad terrängbil som får en stor suv att kännas som en liten småbil. Tanken är att de boende ska kunna ge sig ut i terrängen utan problem och sedan stanna där och överleva under en ganska lång tid.

Men tro inte att Mercedes Zetros 6x6 är en grovhuggen skogsskapelse: interiören är lyxig med marmorgolv i badrummet, golvvärme, elektriskt höj- och sänkbart bord, parabolantenn och 46-tumsskärm. Och så förstås det låsbara vapenskåpet.

För strömmen svarar en vattenkyld dieselgenerator och fyra stora batterier. De kan också laddas med sladd eller med solcellspanelerna på taket.

Bilen har en nioväxlad låda som standard och känns det som lite för mycket att hålla koll på finns en sexstegad automatlåda som tillval. Under huven finns en 7,2-liters (!) dieselsexa på 326 hästkrafter och 1.300 Nm. Dieseltankarna rymmer totalt 500 liter vilket gör att full tank i skrivande stund skulle kosta nästan 7.000 kronor.

Det bästa är kanske att du kan skryta med sexhjulsdrift, när grannarna på campingplatsen på sin höjd kan hävda att de har fyrhjulsdrift.

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1492 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 537 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842