Debatt: Vart går bilisternas två miljarder i skatt?

Publicerad: 2017-06-08   Uppdaterad: 2018-01-09

I en debattartikel på Aftonbladets sajt undrar Fredrik Daveby, vd för Motormännen, vad regeringen ska göra med den höjda fordonsskatten. Det stora flertalet bilar får en högre skatt och det ger statskassan ett tillskott på cirka två miljarder kronor per år. Motivet till skattehöjningen är att bilköparna ska välja modeller med lägre bränsleförbrukning. Fredrik Daveby undrar...

I en debattartikel på Aftonbladets sajt undrar Fredrik Daveby, vd för Motormännen, vad regeringen ska göra med den höjda fordonsskatten. Det stora flertalet bilar får en högre skatt och det ger statskassan ett tillskott på cirka två miljarder kronor per år.

Motivet till skattehöjningen är att bilköparna ska välja modeller med lägre bränsleförbrukning. Fredrik Daveby undrar då vad klimatnyttan ska bli med de extra miljarderna och påpekar samtidigt att bilismen redan är dubbelt beskattad i förhållande till sina samhällskostnader.

Fordonsskatten höjs men pengarna blir inte öronmärkta för miljösatsningar. Fredrik Daveby ger exempel på satsningar som skulle ge en väsentlig klimatnytta, som att införa en skrotningspremie för äldre bilar utan effektiv avgasrening. Två miljarder skulle räcka till att bygga 200 vätgasmackar per år, om man vill underlätta etableringen för det bränslet.

Andra områden regeringen skulle kunna satsa på är en större andel förnybara biobränslen eller att kraftigt höja rabatten på elbilar. Två miljarder kronor per år räcker långt, påpekar Fredrik Daveby i sin debattartikel.

Vad anser ni läsare om förslagen från Fredrik Daveby, vd för Motormännen? Borde regeringen öronmärka skattemiljarderna för att skapa en verklig klimatnytta? Glöm inte att dela bland polarna.

 

Debattartikel: ”Vi bilister betalar dyrt – var är miljövinsten?”

 

Rulla till toppen