Nu kan du förvara husbil och husvagn utan bygglov

Publicerad: 2017-07-03   Uppdaterad: 2017-07-03

Flera nya lagar trädde i kraft den första juli 2017, bland annat kan du nu utan risk för efterverkningar ställa din husvagn, husbil eller båt på den egna tomten under exempelvis vinterförvaringen. Att förvara sitt fritidsfordon på tomten kallas upplag och kunde tidigare kräva bygglov. ”Rättspraxis säger att en husvagn som står uppställd under en längre tid kan ses som...

Flera nya lagar trädde i kraft den första juli 2017, bland annat kan du nu utan risk för efterverkningar ställa din husvagn, husbil eller båt på den egna tomten under exempelvis vinterförvaringen. Att förvara sitt fritidsfordon på tomten kallas upplag och kunde tidigare kräva bygglov.

”Rättspraxis säger att en husvagn som står uppställd under en längre tid kan ses som en byggnad och då triggas bygglovskravet igång, men det är om man använder den som en bostad. Men det är här regeringen satt in ett undantag, säger Adam Laurin, Boverket uppger till Sveriges Radio P4 Blekinge.

Tänk på att det finns andra bestämmelser, exempelvis avstånd till tomtgräns, som kan begränsa hur husvagnen eller husbilen får ställas upp.

Rulla till toppen