Vi kollar in Böda Riviera: Vit sand och barnvänligt

Publicerad: 2017-08-01   Uppdaterad: 2023-04-18

Läge: 8 I Böda på norra Öland skiner solen oftare än på de flesta ställen i Sverige. Och frågan är om inte sanden är vitare än på någon annan badstrand. Här i Bödabukten har vi besökt Böda Riviera, en camping där ingen har mer än 300 meter till havet. En kilometer till närmsta livsmedelsbutik och...

Läge: 8

I Böda på norra Öland skiner solen oftare än på de flesta ställen i Sverige. Och frågan är om inte sanden är vitare än på någon annan badstrand. Här i Bödabukten har vi besökt Böda Riviera, en camping där ingen har mer än 300 meter till havet. En kilometer till närmsta livsmedelsbutik och 300 meter till ett hembageri.

Service: 7

Så vidare välkommen vet jag inte om jag kände mig vid incheckningen, men det var mycket folk och den unga personalen hade väl inte hunnit lära sig allt. Men en bra broschyr om campingen fick jag. Dessutom är öppettiderna 8-22 en bra service. Det finns en butik och det finns glasskiosk på stranden samt restaurang som öppnar till lunchen, och då serveras dagens rätt.

Standard: 5

Vi har tur med vädret, det är strålande sol och högsommarvärme. Campingen är anpassad till sådant väder, de flesta diskplatserna är exempelvis utomhus. Servicehusen är lite utspridda och standarden är generellt enkel men det som förväntas av en camping finns här. Tömningsplats för husbilar. Hunddusch och anvisad badplats vid havet är fint för hundägarna. Bastun är gratis.

Skötsel: 5

Det är gott om skavanker och definitivt mer att önska när det gäller underhåll. Även städningen är lättvindigt gjord och på vissa ställen är det riktigt sjaskigt.

Framkomlighet: 4

Det går inte att säga att det är lätt att ta sig fram med rullstol eller barnvagn. Det är en ren naturtomt och småknöligt här och var. Även vägarna inne på området är ojämna. Det finns en handikapptoalett med dusch som man får låna nyckel till mot deposition. Det finns även två separata skötrum med skötbord och liten badbalja med handdusch.

Vi kollar in Böda Riviera: Vit sand och barnvänligt
Campingtomterna är fantastiskt naturskönt belägna och man slipper bilden av ett hav av fritidsfordon.

Campingtomt: 8

Böda Riviera är en vackert belägen camping. Hela området består av en enda stor skogstomt där både barrträd och lövträd bidrar till en härlig grönska. Vegetationen är lite ojämn men tomterna är rymliga och merparten står så att de bara har några steg till havet. Det finns cirka 350 tomter varav 250 har el och eltillgången är 10 ampère på vissa platser och 16 på vissa.

Lekplats: 10

Campingen är mycket barnvänlig. Redan när man svänger in på anläggningen ser man en jättestor lekplats med en enorm klätterställning och hoppborg. Sedan finns det ytterligare en klätterställning vid havet och mitt på campingen finns en vanlig lekplats med gungor och andra redskap för mindre barn. Varje dag på högsäsong anordnas ponnyridning och rundturer med den gamla brandbilen som står på campingen. Detta är gratis och det är det också att låna racket till pingisbordet, trampbåt eller att åka minifyrhjuling.  Det finns en liten fotbollsplan med två mål. Badet är en dröm för småbarnsfamiljer, kritvit sand och långgrunt.

Säkerhet: 7

Det finns brandsläckare vid servicehusen. Trots den mycket höga beläggningen vid vårt besök, så syntes det rekommenderade säkerhetsavståndet fyra meter att efterlevas  bra. Bom med bomkort till varje gäst håller objudna gäster borta. Vid olycka hänvisar man till larmnumret 112 i sin broschyr.  Ingen vakthållning.

Miljö: 7

Solceller på det största servicehuset hjälper till med varmvattenförsörjningen. Sopor läggs i en container och om man vill sortera sina sopor, så hänvisas man en kilometer bort till ICA i Böda.

Helhetsintryck: 8

Det är en mycket naturskön plats med en ljuvlig strand. Rikligt utbud för barnen och även trubadur på stranden såväl som program i restaurangen för de vuxna. Det som drar ner betyget i denna idyll är det omogna beteendet hos den unga personalen i receptionen, samt bristen på vård och städning i servicehusen.

Vi kollar in Böda Riviera: Vit sand och barnvänligt
Häftig hoppkudde ger kraft till små ben.

Böda Riviera:

››› FC 517 Böda Rivera – Kyrketorps Natur- och Familjecamping
Landsvägen, Kyrketorp 12
387 73  Löttorp

Tel: 0485-222 23

E-post: bokning@bodariviera.se

Hemsida: bodariviera.se

Öppet: 26/5 – 27/8

Prisbild: 255-340:-, el 25:-/dygn

GPS: N 57° 15′ 07” E 17° 03′ 45”

Snabbguide testpoäng

(Skalan är 1–10 och 5 utgör godkänt men inte mer.) 

Läge: 8

Service: 7 

Standard: 5

Skötsel: 5

Framkomlighet: 4

Lekplats 10

Campingtomt: 8

Säkerhet: 7

Miljö: 7

Helhetsintryck: 8

Summa poäng: 69

Rulla till toppen