Göta kanal får fler ställplatser för husbilar

Publicerad: 2017-08-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Göta kanal är nu inne på sitt 185:e år, och den anrika kanalmiljön väntas locka tre miljoner besökare i år. Den expansion av fler ställplatser som inletts har fortsatt även under 2017. ”Allt fler av dem kommer i husbilar, och därför fortsätter vi att bygga ut ställplatsverksamheten,” berättar Carina Johnsson, marknads- och kommunikationschef vid AB Göta...

Göta kanal är nu inne på sitt 185:e år, och den anrika kanalmiljön väntas locka tre miljoner besökare i år. Den expansion av fler ställplatser som inletts har fortsatt även under 2017.

”Allt fler av dem kommer i husbilar, och därför fortsätter vi att bygga ut ställplatsverksamheten,” berättar Carina Johnsson, marknads- och kommunikationschef vid AB Göta kanalbolag.

En ny ställplats har i år byggts i Tåtorp, väster om sjön Viken i Västergötland. Därmed finns det nu ställplatser utmed nästan hela kanalsträckan.

Nytt inför sommaren är också att den populära ställplatsen i Borensberg får sex nya platser i direkt anslutning till kanalen, totalt 35 platser. Det är enbart ställplatsen i centrala Söderköping, som AB Göta kanalbolag sköter på egen hand. De övriga drivs av hyresgäster/arrendatorer i egen regi eller på uppdrag av kanalbolaget.

Under åren 2016–2020 pågår även renoveringsprojektet ”Göta kanal 2.0”, som kommer att kosta drygt en halv miljard kronor för statligt ägda AB Göta kanalbolag. Det är de mest omfattande insatserna, sedan kanalen invigdes 1832.

Från och med 17 augusti övergår Göta kanal från högsäsong till bokningssäsong. De båtar som gått in under högsäsongen behöver boka in sig på lämplig konvoj för transport ut.

 

Göta kanal får fler ställplatser för husbilar
Det finns nu 17 vackert belägna ställplatser längs Göta kanal. Bild från Forsvik sluss.

Ställplatser längs Göta kanal:

 

Bergs slussar, Linköping

Centrala Söderköping

Skeppsdockans Camping, Söderköping 

Mem, Söderköping 

Stegeborg, Söderköping

Sjötorp, vid Vänern

Jonsboda, Fägre 

Mallboden, Motala 

Hajstorp, Töreboda 

Tåtorp (ny), Töreboda

Borensberg 

Norsholm

Norrqvarn, Lyrestad

Lyrestad, gästhamnen

Forsvik sluss

Gästhamnen, Mariestad 

Yttre hamnen, Mariestad

Mer information finns hos Götakanal.se (klicka på länken).

 

 

Rulla till toppen