Räkna med bråk – om försäljningen fortsätter upp

Publicerad: 2017-11-23   Uppdaterad: 2023-04-18

Vad händer om husvagns- och husbilsförsäljningen fortsätter att öka, undrar Husvagn & Campings chefredaktör, Anders Wallsten. Inte för att det ökade antalet sålda fordon skrämmer, det är bara positivt. Frågan vi på Husvagn & Camping ställer oss är – hur står det till med plats, tid och kapacitet på serviceanläggningarna? Det handlar nämligen om ytterst...

Räkna med bråk – om försäljningen fortsätter upp
Vad händer om husvagns- och husbilsförsäljningen fortsätter att öka, undrar Husvagn & Campings chefredaktör, Anders Wallsten.

Inte för att det ökade antalet sålda fordon skrämmer, det är bara positivt. Frågan vi på Husvagn & Camping ställer oss är – hur står det till med plats, tid och kapacitet på serviceanläggningarna? Det handlar nämligen om ytterst enkel matematik. Fler sålda fordon betyder fler som behöver hjälp att serva sina fordon. Det finns de som redan har sett om sina hus. Tänker närmast på Husbilslandet i Kristinehamn och Bossings i Linköping. Det handlar inte bara om att sälja en husvagn eller en husbil. Det gäller att vårda kunderna. 

Många av oss som besökte Elmiamässan kan nog skriva under på att det aldrig har varit så många barnvagnar på en och samma plats. Det såg på sina håll ut som rena rama leklandet. Branschen har länge pratat om när boomen med den nya generationen husvagns- och husbilscampare ska komma. Med viss form av facit i hand kan den mycket väl explodera 2018. Barnfamiljerna trängdes i gångarna och vid entrédörrarna till fordonen med våningssängar eller alternativa barnkammarlösningar stod de i långa köer.

Ska inte dra alla över en kam men om de bara har vana av personbilsindustrin och inte campingfordon (åtta av tio brister på husvagnar/husbilar sker via handhavandefel) kommer de att få en chock när de måste kvittera ut en kölapp för att få servicehjälp. Jag vill inte ens tänka tanken hur det kan komma att låta när en nyanländ husbilscampare ska lämna in för service, precis före semestertrippen med familjen, och får svaret att du har en tid om sju veckor. Räkna med bråk.

Det var dessa två frågor som var de stora snackisarna på Elmia – kan det bli servicebrist samt när gör den nya generationen campare entré. Själv hade jag gissat att dieselskatten och bonus-malus skulle få folk att gå i taket. Men icke. Det kommer nog lagom till att regeringen gör nedsläpp den 1 juli 2018. Räkna med nytt bråk.

Rulla till toppen