Så här tinar du frusna låset på sekunder

Hade billåset frusit imorse? Eftersom det ska vara lika kallt ett bra tag, kan det vara bra att känna till hur du snabbast tinar upp ett fruset lås.

Publicerad

Visst är det irriterande när låset fryser.

Det finns många sätt att tina billåset när det har frusit. Man kan värma låset med sin egen andedräkt. Man kan värma nyckeln med en tändare. Har du alkogel (handsprit) i väskan kan du använda den, islösande låsspray funkar också. Men för att låset därefter inte ska frysa, eller kärva ihop, gäller det att smörja med riktig låsolja.

Använd dock inte universalspray som 5-56 eller WD40, de innehåller inte tillräckligt mycket smörjmedel. Det finns speciell låsolja som innehåller mycket grafit, som ger en långvarig smörjeffekt. Använd den på dörrlåset hemma också, då går det mycket enklare att vrida om nyckeln.

Men det bästa och snabbaste sättet är att fylla en platspåse med varmt vatten och hålla påsen mot låset. Låset tinar på några sekunder. Att hälla varmt vatten direkt på låset är en ganska vanlig metod, men inte så smart då vattnet så småningom fryser och får låset att kärva ännu mera. Använd plastpåse – mycket smartare!

En annan sak att tänka på när det är riktigt kallt är att smörja gummilisterna med glycerin eller speciellt gummifett, då fryser inte dörrarna fast. 

• Missa inte fler smarta tips, se länkar nedan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1491 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 536 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842